Thursday, October 22, 2009

pekan rabu, cendol, abc dan....


ni mase hari ke2 kat kedah, pi pekan rabu.pas jer majlis sanding kat umah pompuan, petang tu pas asar aku n sedara2 termasuk my hubby (of course..pemandu peribadi..hehe), ibu mertuaku dan adik ipar (yg sebelah aku pakai tudung kaler hitam - cun x?cun x? ar..tgk kakak ipar lah!!huhuu)..

aku beli kismis, (mr sepul ckp kene makan kismis tiap2 pagi utk memudahkan dapat zuriat..tips nak mengandung lah tu), pastu beli jajan2 lah..dan kalo tak beli nih mesti tak sah, kene beli jugak..ikan sepat pekasam..oooi..sedap siot!!goreng pon sodap..(cam mak mertua ku ckp denagn dialek nogori dio)..

then, kitaorg makan dan minum kat bawah tu, yg kat nasi ayam popular kat pekan rabu nih..asalnya nak makan nasi ayam (walaupon aku baru makan nasi masa kat kenduri td)..tp tutup lah pulak..kate mmg tutup awal..so, kebetulan ada jual abc n cendol kat ctu..hentamlah, asal aku kenyang..aku order abc n tomyam daging..hubby aku makan bihun sup n cendol..

pergh meleleh siot tomyam dia..tak pedas sangat..tak masam sangat..ok lah..yang sedang2 saja..lalalala..nyanyi lah plak!!

pastu kitaorg pon gerak ke menara alor setar..sampai2..ingatkan bleh naik rupanya tak...

ok lah..saje cuci mata..tp yang aku nak komplen sket nih satu jer..jaga2 org kedah..cek nak habaq mai pa dia yang kureng kat kedah nih..

sampah sarap bertaburan kat kawasan menara tu, bak kata member aku..kotoq!!pastu ada makcik n pakcik jual rojak kat situ, sombong giler..mentang2 lah kami ni org luar, dia boleh buat derk jer kiatorg tanye cik ada rojak tak..pastu leh plak ckp nak bape?dgn nada marah dan meninggikan suara..seb bek mase tu teringin..kalo tak, dah kene hambur dah..heheh..so aku upload lah gambar2 yang ke pekan rabu tu..next n3, aku upload gambar kenduri plak..jeng..jeng..jeng..




aik? nape apiz??terkojut ko?



hah..amek!!


layan siot tomyam nih..



saiful: makan weh apiz, mak aku payung..dun wori..

apiz: la, awat tak habaq awai2..leh order yang lain nih..heheh



lihatlah muncungku...



sarafinas - adik ipar aku..cun tak??cun kan macam kakak ipar dia..hehehe





bakal tunang kakak sepupu mr sepul - nama pendek shah, nama panjang shah rukh khan..

org kampong keh nih weh..jerantut


adik2 apiz, sorang nama putri, sorang algik..aku lupe lah..heheh


sedut bu, jgn tak sedut..panjang muncung mak mertua aku nih sedut bihun tu..heheheh..jangan marah ar...





nih lah kakak sepupu mr sepul, nama pendek kak ira..nama panjang????




















kat padang besar, hari terakhir kat utara malaysia..


























3 comments:

  1. haiii... sodapnya ikan sepat pekasam... goreng ni makan ngan nasik panas2.. mak oiii.... sodappp...

    ReplyDelete
  2. dasat alh lu cik jezz..respek giler..tak lupe ek ko ngan makanan kampong nih..hehehe
    :D :))

    ReplyDelete
  3. pergghhhh bravo...bravo....
    dasat sehhh hehe....
    zura letak lagik bbyk pic hehe....

    apizz

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets