Tuesday, November 3, 2009

alhamdulillah..akhirnya..berita gembira

akhirnya, penantian yang aku dan suami tgu2 datang jugak..semalam (2/11/2009) aku telah disahkan hamil 3 minggu. syukur ke hadrat Illahi..

sebenarnya, aku demam smlm dr hr ahad..so aku gi la klinik kerajaan kat putrajaya ni.mase dlm kete aku loya, ni dialog sebabak dlm kete :

sepul : check lah skali kot2 ngandung ker.
aku : belum sampai tarikh..
sepul : alah, check jer..mane tau..kuasa ALLAH..
aku : yer lah..

so memula aku check demam, tekanan darah aku rendah, M.A tu ty aku ngandung ke?aku ckp aku baru nak check..heheh
pastu aku pi lah plak ke makmal utk amek UPT (urine pregnancy test) agaknyer lah kot..check air kencing lah tu), tgu punya tgu punya tgu dr pon panggil..macam2 gaks dia ty aku..

dr : bile last awak period?
aku : 13 hb okt
dr : eh, awal lagik buat UPT
aku : suami sy suruh dr, sebab sy loya2 sblm ni, sakit kat bhgn ari, sakit pinggang..
dr : positif nih keputusan awak, tahniah lah yer..
aku : hah?ye ker? alhamdulillah..
dr : tp kalo ikut tarikh awak tu, baru 3 minggu, kecik lagik.
aku : kalo skang nih scan tak nampak ker dr?
dr : kita pegi tgk jap..

so aku pon pegi lah ke bilik ultrasound, bile scan2 tak nampak..dr tu habaq, kecik lagi pon, nanti bila da 3 bulan, dtg buat buku n kita scan lagik..
then aku pon blah dr bilik dr tu dengan ucap timer kasih..bahagia giler!!!

mase tgah tgu turn nak amek ubat( dia bg asid folik - betul ke ejaannyer?, ubat demam, batuk n selsema.), aku ty kat sepul, (btw sblm tu dia ada ckp, kalo kuar bilik dr tu jgn buat muka sedih, jgn senyum)..tanak tau ker keputusan nyer? pastu aku senyum dan ckp mengandung 3 minggu..
punya hepi sepul..pastu dengan selamberkodok nyer beliau pon mencium pipiku..huhuhu...bahagia giler!!!

ni lah nikmat org dah kawen..bahagia bila dapat tahu ada janin dlm rahim kita..

semoga kebahagiaan, kesejahteraan dan kesihatan bayi yang ku kandung ini kekal dan selamat hendaknya..INSYAALLAH...

17 comments:

  1. huiyooo..bestnye!!congrats!! :)

    ReplyDelete
  2. wow...tahniah...
    semoge baby itew selamat dilahirkan ...
    tahniah...ni kene buat doa kesyukuran ni kan...
    kim salam kat ur husband n say tahniah...

    x lame lagi kalian akan jadik mak n ayah...
    good...x sabo nk kawen

    ReplyDelete
  3. nelly n syaf: tenkiu so much..heheh..kawen jgn tak kawen..best..huhuhu..akan saya sampaikan..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. wahh.. bestnye!
    msti comel ithu baby nnt.
    Congrats ye!
    *shayer ini pule yg excited sgt*
    hihihi..

    ReplyDelete
  6. helooo zura....tahniah yo....heheheeh...

    ReplyDelete
  7. tahniah saira..
    pasni kene kurangkan tgk bola..
    kang japgi chelsea kalah ko terkejut pastu down kesian kat beby tu..haha

    ReplyDelete
  8. babeeee congrats!!!
    awal2 neh kne bnyk bhati2 k...jgn buat kje berat2, kasi embrio tu kukuh dl dlm ur rahim (ceyyyy ckp mcm doktor pulak)

    congrats lg sekali..if boy make sure dia support chelsea bila dh bsr nt..ekekekeke ;p

    ReplyDelete
  9. WAhhhh....!

    CongratSSSSS!!!

    Baru tadi kat office borak2 pasal nama anak.

    "Rayyan" best tak? =)
    Anyway, congrats again!

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH dari ai & diba... ('',)

    ReplyDelete
  11. jang: tenkiu..

    izwan: kalo aku sehat, aku tgk..kalo aku tak sehat, aku tido lagi bagus..hahah..kalo chelsea kalah sekalipon, chelsea tetap menang di hati ku!!huhuhu

    cikchelsea: tenkiu..tenkiu...mesti ko cita2 ank jd doktor kan..tp tak dpt..dpt jd pengulas sukan..huhuhu..akan ku pastikan dia dgn umi nyer..baba dia..hurm...tgu anak no 2..huhuh


    hunky: tenkiu..lame tak lawat blog ni..hehe..takpe, takpe..rayyan??bleh gaks..tp dah simpan nama lah dr bujang lagik taw..heheh..

    bro monday: tenkiu..upload lah lagik gambar alysha..

    ReplyDelete
  12. wa!
    tahniah...
    moga makin bahagia nti..
    eit sronok lak aki..
    hehehe...
    jge diri saira elok2 taw...!
    =D

    ReplyDelete
  13. aki: tenkiu...dia plak exited..kawen lah cepat..heheh

    ReplyDelete
  14. wahhhh congrats.. nnt wat cukur jambul panggil aku ea.. heheh

    ReplyDelete
  15. asal?ko nk cukur jmbul ko skali ke fhad???huhuhu

    ReplyDelete
  16. wahaaha...xnak aku.. jambul pun xde ni.. aku nak tolong cukur jambul anak ko lah.. apelah.. hahha

    ReplyDelete
  17. ko takyah tolong cukur jambul..tp ko tolong aku basuh pinggan lagik bagus..huhuhuhu...aku kasik ko sebesen pulut kuning n sepiring rendang ayam

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets