Wednesday, November 18, 2009

antara mak dan pasangan..

Bila seronok, aku cari....pasanganku
-Bila sedih, aku cari....Mak
-Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
-Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
-Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
-Bila berduka, aku peluk erat.....Emakku
-Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
-Selalu.. aku ingat pasanganku
-Selalu.. Mak ingat kat aku
-Bila-bila.. . aku akan talipon pasanganku
-Entah bila... aku nak talipon Mak
-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak





-Renungkan:
-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
-bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
-Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

-Berderai air mata jika kita mendengarnya. .......


http://emo.huhiho.com




-Tapi kalau Mak sudah tiada....... ...
-MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya...... .
-berapa ramai yang sanggup..... .. membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
-berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

-Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

7 comments:

  1. Salam singgah.
    Saira, akak tak letak icon follower kat blog sebab malula. Follower pun ada berapa kerat je :D.
    Nak tahu update blog akak, add je kat blog list.
    Thanks for visiting my blog :D

    ReplyDelete
  2. thanx kak aishah..i'll do that..heheh

    ReplyDelete
  3. thx saira....
    =D
    aki cinta mak aki!

    ReplyDelete
  4. sedih entri ni
    aku terus kol mak aku tau!

    ReplyDelete
  5. saira..nape sejak kebelakangan ni entry sume gini2..sedih woa :(

    ReplyDelete
  6. izwan: bagus..bagus!!ko lah contoh anak emak..eh silap..anak soleh..

    syaz: ehheh..saje..semenjak2 bakal bergelar ibu nih, barulah ku tahu susahnya mak aku mengandungkan aku..sob..sob..sob..

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets