Monday, November 2, 2009

Sekadar Jenaka..


SAM:
Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu
      terajang aku. Nasib baik
tak mati.


===================================
 
SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6
     ringgit. Kata kedai 2
Ringgit

===================================
 
SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau
     tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam
     air!


===================================
 
SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejur tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....
 
===================================

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa
masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan
aku kata, sebab gula dah habislah

===================================
 
SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini
"candle
     light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil
     elektrik, api rumah aku dah kena potong!

==================================
 
DOL: SAM, kau hidap AIDS?
SAM: Aku ada AIDS? mana ada....
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni
     ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada
     aids,
kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah
     tahu...

===================================
 
SAM:
Dol, aku dengar
bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.
===================================
SAM: Dah dua kali perompak yang sama
     datang
merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan
     pasang signboard "SILA DATANG
LAGI"

7 comments:

  1. koh koh koh nangis bace lawak sadis sebegini....!!! :((

    ReplyDelete
  2. ahhhhahahah!!
    bes la saira!
    funny!
    ilg sket stress kje..

    ReplyDelete
  3. husband ko buat lawak ni sume kat ko ke tetiap ari?

    ReplyDelete
  4. hampeh ko wan!!!!sampai ati luh...

    ReplyDelete
  5. aki: dah hilang stress??dah, gi buat keje..huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. bro monday: apsal lak nangis??bonda deeb slalu wat lawak cam nih ker?

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets