Monday, November 16, 2009

syoknyer kahwin..

nak tau best ke tak kawen tuh?bace list bawah nih..sape tak stuju leh komen kat bawah..kalo stuju..bagus..bagus..tak lame dah tu..heheh


1. Mase kita susah, ada org yg rapat bantu kita

2. Mase senang, ada yg same-same nak share kegembiraan tu

3. Mase nanges, ada bahu yg dihulurkan utk kita mengadu

4. Mase tgh sengkek ujung-ujung bulan, ada org yg serumah leh tolong hulur2 sket..

5. kalo mase bujang, kalo lapar, nak makan kene gi beli kat kedai, kalo maleh, masak megi kat umah..tp dah kawen ada bini leh masak..ckp jer nak ape..sure bleh kalo dpt bini pandai masaklah..
6. baju2 ada orang tolong basuhkan, lipatkan, kadang2 ironkan..

7. yg nih 18sx sket..kalo sejuk2 time ujan..hehe..ada org peluk..panas sket..

8. kalo rase nak tuttt..ada jer..kalo bleh kan..yang penting halal..tak payah takut jais ker jawi ker..tak payah takut kene hiv ke sifilis ker..

9. lagik best, leh dapat zuriat penyambung keturunan..

10. dan paling best..dapat keberkataan ALLAH..menghalalkan yang haram..kahwin tu kan satu ibadah..dapat pahala kalau kita buat..tp atas niat kerana ibadah..penting tuh!!!


ada sebab tambahan??sila share di ruangan komen...heheh..

8 comments:

  1. amboi2...teruja nyer dgr citer org kawen..nk tut pn jais jawi xkaco yea..

    ReplyDelete
  2. mr/mrs anony: hehe..leh sertakan nama tak?tau u silent reader..next time plz sertakan nama ek..leh tau sape gerangan orang nyer..

    ReplyDelete
  3. haha siap bg tau 18xs...choi ;p

    doakan seru aku cpt smpi, jelesh dowh tgk org lain dh kawen lalala~

    ReplyDelete
  4. huhu..kawen..jgn tak kawen..kawen jgn tak kawen..hehehe

    ReplyDelete
  5. ai setuju ngan sume sebab di atas...
    syok nye ari2 kawen,kalo khamis adalah malam JUMAAT, ari2 pula adalah malam SUMAAT...

    koh koh koh

    ReplyDelete
  6. nk keluar smpi subuh pun takpe..takde org nk mrh..heeeeeeee

    ReplyDelete
  7. bro-monday: amboi2...kemain lagik...da kempunan ker??deeb still pantang lg kan..

    nelly: tau tak pe..tp da kawen, takde maknenye nak kuar sampai subuh..bek tdo..lagik best..hehehehhe

    ReplyDelete
  8. heheh!!
    aggree tok 1 smpai 10!
    huhuhu

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets