Tuesday, December 15, 2009

Sejarah Mungkin Berulang..

Semalam rugi sesangat sape yang tak tengok semi final bola sepak lelaki sukan sea di Laos. memang gempak. walaupon ada gaks kelemahan di bahagian pertengahan padang..

separuh masa pertama, malaysia mendahului dengan 1-0. di jaringkan oleh badrool..baru umur 22. muda kan..heheh. then, masuk mase kedua, Laos banyak baut serangan..bertubi2..takoot siot!tanpa disedari, Laos menjaringkan goal penyamaan.. seb bek ada lagik 20 minit.

sebelum nih, Malaysia banyak defend..tak banyak serang..tapi bile dah Laos gol, terus Malaysia bangkit, serangan demi serangan dilakukan..akhirnya, dapatlah satu lagik gol..dalam mase singkat selepas gol kedua, malaysia menjaringkan gol kejuaraan..melayakkan Malaysia ke Final..

aku rase kalo orang sebelah umah aku nih tak menjerit gol jugak..mau malu aku laki bini..yer lah..excited dowh..Malaysia tuh..aku rase bergegar umah aku semalam aku ngan mr sepul jerit golllllll...hahahha..siap lompat2..tapi aku tak lompat sangat..kang bergegar plak baby kat dlm nih..hehhe..sori baby..ummi terlebih sudah..

seb bek dapat tgk live..kalo takde lah TM yang taja penyiaran tu, mau frust giler rakyat Malaysia nih..pas nih Final plak..yang akan bertemu Vietnam..Vietnam nih bleh tahan gaks..tp aku percaya MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!

6 comments:

  1. MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!
    saket tekak ai malam tadi tejerit² GOLLLLL.......koh koh koh SYABAS MALAYSIA...menentang VIETNAM nanti, berusahalah besungguh² demi agama, bangsa dan negara....

    ReplyDelete
  2. pujian harus kepada Sharbinee, goalkeeper dari Terengganu dan barisan defensive yg bagus, walaupun forward agak tumpul tapi hey... it's football, there's always a miracle !

    ReplyDelete
  3. bro_monday: semalam pon aku ngan sepul dah mcm org giler..jerit kuat giler..huhuhu

    eddie: yup..goal keeper yang sangat bijak..tp agak kecewa coz mase goal laos tu dia leh try tangkat satu atngan jer..maybe dia tak sangka akan masuk gol kot..mmg pertengahan agak kurang menyerlah sehingga kan aidil terpaksa naik utk backup dorang..pujian juga utk aidil..defen yang sangat bagus..banyak menyelamatkan keadaan di saat2 getir..syabas pasukan malaysia..

    ReplyDelete
  4. kak (ceyy dan2 panggil kak ;p)
    final hari apa? sesungguhnya mmg kerugian aku tak tgk game itu. budak2 kat rumah neh asik bukak channel 611 manjanggggg. nak muntah dah aku ngadap katooonnn

    ReplyDelete
  5. final khamis lah cayunk..mase amlam kot..kul 8.tv2..aku agak jer,..tp hari mmg khamis 17.12.09..tgk beb..

    ReplyDelete
  6. Cik Chelsea sayang...

    Final pukul 6 petang live di RTM2.
    Harap maklum.

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets