Monday, December 20, 2010

cuti ku di cameron..

pada 5-7 disember ari tu aku sefamily bercuti ke cameron, pegi ramai2., konvoi ngan bebudak KCFC,:- jack, apit itam, pak ya, wan cucur, utie, alan n wife, n kawan alan n wife..wan kecik..best woo..tp tu lah..jem saje. ujan plak..pegi time cuti skolah mane tak nye..pas nih kalo nk pegi sane, kene pegi time biasa2..jenuh woo asik jem..kalo dr tanah rata nak naik ke pasar kat atas tu (kat equtorial..betol ke ejaan aku nih..next entri aku update gambor..gambor kat pc umah, nih aku kat opis..hehe

kitaorg gerak dr cheras kul 11 pagi pastu singgah makan kat tapah arah utara, tp k/org tak masuk ikut tapah, k/org ikut simpang pulai coz jalan ok sket..tp jauh lah..kami yg tak penah pegi nih, ikut jerlah..kalo nak dok kat tanah rata or brinchang baik naik ikut tapah, walaupon jalan agak kecik dan bagai ular dipalu..tp memang menjimatkan masa..

sampai di atas dlm kul 2 lebih terus checkin kat apartment yang khas utk disewakan. dekat ngan padang golf n bawah sket dr brinchang, atas sket dr tanah rata..masuk je umah tu (owner india) boleh rasakan sejuk woo..umah tu ada 3 bilik, lengkap perkakas dapur, bilik, ada extra selimut.


bersarang, berhabuk dll

ha..bapak lame tak update..hehe..kekangan masa..dok kat call centre nih agak busy..tp bukan busy dgn filing, tp busy menjawab call..huhu..best jugak sbenarnye keje kat tempat baru nih..

ah, dah dah la citer pasal keje..hehe.nak citer pasal family plak,

Friday, October 8, 2010

tentang shaza..

shaza nur salsabila..kesayangan ummi dan baba..ish..biasanya time keje aku rindu sangat ngan budak kecik tuh...penangan anak...dulu rindu bapak dia takla teruk sangat cam rindu anak nih...heheh..so, aku nak upload sket gambor shaza..

amboi..tingginye kaki


bulu mata ikut baba




sampai kuar air mata kalo nangis..betol2 puteri air mata..

Tuesday, October 5, 2010

kesian shaza..

semalam shaza kene cucuk 3 bulan, so malam tadi n pagi nih dia demam..tepat kul 5 pagi dia menagis..tak sedap badan agaknya...kesian dia..berat dia skang dah 5.38kg dengan ketinggian 58cm..naik sikit dr bulan lps..

semalam aku belikan dia susu..nak tukar lah susu..sblm nih pakai lactogen, dia kurang berak..so smlm aku belikan s-26..tgklah dalam 1minggu nih..ok ke tak..nak tak dia minum...susu aku bagi jugak..campur..kalo ikutkan hati, aku nak amek cuti tanpa gaji setahun nak jaga shaza..tapi kang sape lak nak bayar sewa umah dll..kesian en saira nak tanggung sorang2..gaji kami bukannye besor pon..

hopefully shaza nak minum susu tu..shaza..ummi risau sangat kat dia..shaza minumlah susu tu sayang...susu ummi tak banyak...nak bagi shaza...

Monday, October 4, 2010

genap 3 bulan..

ari nih 4/10/2010 genap SHAZA NUR SALSABILA 3 bulan..suke sangat rasanya..ragamnye pon dah banyak..huhuhu..pagi tadik dalam kul 5, dia menangis sakan..tak taulah kenapa..seb bek baba dia pandai pujuk, sapukan minyak yuyi, dodoi2 kan, senyap lah..pastu sumbatkan susu..senyap..dapatlah sambung tdo jap sampai 5.45..

rasa cepat je masa berlalu..tp kadang2, rasa lambat plak..shaza, cepatlah besar sayang..tak sabar ummi nak ajak dia jalan2 kat taman...tgk game bola ngan baba..pegi padang tgk baba men bola sepak..ishhh...

tapi dalam hati aku nih terdetik..adakah aku mampu untuk menjaga, mendidik, mengasuh dia sepertimana mak aku buat..aku nak dia jadi seorang yang kuat, tabah dalam mengharungi ujian dari ALLAH..semua orang nak anak diia mcm tu..

hope aku dapat menjalankan tugas dan tanggungjawab seorang ummi...amin...

Friday, October 1, 2010

shaza oh shaza..

betol lah orang kata..kalo mase mengandung suke itu ini, anak yang dlm perut tu bila kuar akan jejak langkah mak dia mase mengandung..huhuhu..dulu mase aku mengandung, aku akan ikut ke mana sahaja en saira pegi utk tgk bola, samaada dia yg main, adik dia main..sampai ke Melaka aku pegi..huhuhu..
makanya sekarang nih, shaza sangat suke tgk game bola kat tv..adehlah...korang tgk lah video kat post sebelum nih...huhuhu..

shaza bikin ummi fening lah!!

kerenah shaza..

video

shaza nur salsabila..


inilah permata hati aku dan en saira..rasa diri aku dah complete as a wife and as a mother..hanya beberapa hari lagi sahaja lagi shaza akan berusia 3 bulan..sekarang dia dah nak mula meniarap...masih terkial2 nak angkat kepala..so sweet...

hampir setahun..

hampir setahun aku menyepi..hurmm..busy..semenjak berfacebook nih..huhu..tak lah..kat opis slalu kene block blog nih..so susah sket..dulu mase kat opis lama bos2 aku marah sbb aku berblogging..bukan aku tak buat keje..keje aku setle jugak..tp skang aku dah tukar tempat keje..keje aku sgt senang skang..tak stress..balik umah leh pikir pasal anak, pasal keluarga..

anak??ye, aku sekarang sudah bergelar seorang ibu!!yeayyy..alhamdulillah..aku telah selamt bersalin pada 4.7.2010 jam 1.27 pagi di putrajaya..aku dapat baby girl..bernama SHAZA NUR SALSABILA..panjang kan name dia..huhuhu...next time aku citer pasal baby aku..

Thursday, April 15, 2010

hasil D40

inilah hasil usaha yang tak seberapa dari first timerz amek gambo guna dslr..
hahaha..berjaya jugak aku akhirnya..
tp rase banyak kene blajor lagik nih..
syiookkk woo..
semuanya ori from camera..takde edit2 guna photoshop ke..ape ke..
nak tgk hasil dia..
so, sape yang dah teree tolong komen..tolong bg tunjuk ajar..























Wednesday, April 14, 2010

nikon d40

jumaat lepas (9 april 2010) aku telah pon membeli sebuah barang yang amat aku inginkan selama ini..dslr..walaupon 2nd jer, tp aku puas hati..
Nikon D40 kit lense, 18-55mm + batery charger + beg + tripod nikon = RM1200..
oklah..aku dah godek2 nanti aku upload gambar hasil dr kamera tu..

tersangat lame..

aku rase kalo blog nih boleh bercakap..sure dia cakap kat aku..habes madu sepah dibuang..hehe
alah, encik blog..janganlah marah..ai lupe..terlupe jer..huhuhu..akan ku cube utk mengupdate blog..baru2 nih kat paper ada pasal redmummy..punyelah kaye hanya ngan buat blog jer..tp kene rajin..paling kurang kene wat 10 n3 dalam sehari..gila ko..aku dah ler kuli jer kat opis nih..nih pon sebab aku tak update blog, ada manusia sound..asik blog jer!!huh..jeles lah tuh..huhuhu

Thursday, February 25, 2010

keperluan barangan bayi baru lahir..

sebelum nih aku dah beli 2 pasang stokin, alas tilam plastik, baby towel. baju baru ada sepasang hadiah kawen dr asrul dak opis en sepul.
pastu mak mertua aku ada belikan stokin kaki sepasang. comel jer..siap ada tali2..
aku beli kaler putih dulu..sebab tak tau laki ke pompuan..
aku nak tau lagik lah barang yang perlu dibeli lagik..
ada gak aku search kat tenet, dapat dah..
pastu aku mintak kat CC sini..
aku nak tambah2 sikit dr ape yang dlm list tu..
any idea???

kehamilan aku..

semalam, 24hb kandungan aku dah berusia 5 bulan..dah makin besar perut nih..semakin bahagia jugak..
aku sentiasa berdoa supaya dimudahkan perjalanan aku semasa hamil nih..
semua benda rase..seronok, penat, sedih..
tapi tu semua akan berbaloi...
percayalah...

facebook!!

aku sendiri dah dialnda demam facebook...saje nak memantau..huhuhu...

blog utk aku menulis ape yang aku fikirkan, ape yang aku nak luahkan..

facebook plak..utk aku carik kekawan lame...manelah tau..kot ada yang dah kawen ker..dah beranak 4 ke..atau ada kawan2 sekolah aku yang dah meninggal..innalillah wainnalillahirojiun...

so, sape nak add..search PUAN SAIRA AZURA

tp aku akan approve yang aku kenal jer ek..

welkem bek!!

salam..lame giler aku tak jenguk blog..huhuhu...busy ada..malas ada..dah bersawang!!!!ahaks!..

aku akan cuba utk merajinkan diri utk update blog aku nih..hehehe....

sebenarnya, banyak giler benda nak citer..tak pe..nanti aku update satu persatu k...

Wednesday, January 6, 2010

sakit nyer kepala aku...

pagi td mase nak masuk kete, kepala aku leh terhantok kat pintu kete..sbb handbag aku de atas seat..sakitnyer..Tuhan yang tau..

then, mula2 tu ok sket..leh tahan lagik..tp dah lama kelamaan mata aku mula berair..sakit makin kerap plak..tadik tgk cermin tak merah mata aku, tak bengkak..should i go to clinic or just ignore it??
Blogger Wordpress Gadgets