Friday, May 20, 2011

wah..dia kene tweet ngan artis!!!

assalamualaikum,

mood tak berape nak ok coz lately bz..sape kate keje gomen senang..tak dinafikan ada yang 'senang' ada yang bz..tp sebusy keje swasta sampai meeting pon hujung mgu..ada juga berlaku dalam jbtn kerajaan mostly di Perkhidmatan Persekutuan, yang keje state besenya tak berape bz..

back to the topic, sebelum nih aku byk terbaca kat blog popular, paling aku suke bace adalah blog CIK EPAl, dia slalu buat entri mesti nak hot letak name artis2..haha..adik, akak dah tau camne adik leh naikkan traffic blog n bekam femes seterusnya, ada artis tweet u..

bagus budak nih coz dia tau taktik n skill dalam arena berblogging nih..nih akak teka jer..kalo betol..sila belanje sy yer!haha.. korang2 yang bace blog..tak kesahlah sape punye pon, ce tengok isi dan penyampaian mereka..mane yang baik kita ikut..aku tau, blog nih besenye lebih kepada diari peribadi..same jer ngan aku..

so, pada pendapat dan padangan aku, kalo korang nak blog korang DI BACA OLEH ARTIS dan seterusnya di artis2 tersebut twet korang or send kat pesbuk, korang rajin2 lah buat entri pasal artis..tak pun cam CIK EPAL buat, dia slalu kaitkan kawan2 dia ngan nama artis.. secara tak langsung ramai orang akan baca entri dia..so, kalo entri best, mesti orang follow..

macamane artis2 tu leh tau akaun tweet dia or facebook? korang kene pandai2 lah letak tweeter acc n pesbuk akaun korang kat blog. dan maybe korang tau dan tak tau, artis kat dunia nih suka google nama dorang, (konon nak tgk citer2 or gosip2 yang mengaitkan nama dorang lah) so bila korang ada taip nama dia dalam blog, secara tak langsung mesti dia bace blog korang kan..haha..bijak tak bijak tak?

thank adik epal coz 'mengajar' kami secara tak langsung..sape cekap, dpt lah paham maksud tersirat dlm blog dia..haha..

entri nih bukan tujuan untuk promote blog CIK EPAL, ataupon BODEK mahupon kondem, tapi SYABAS dan TAHNIAH kepada budak muda yang masih menuntut tetapi berjaya menggegar dunia blogger..daripada kecik (kecik ker), hinggalah sekarang, walaupon kene kondem..dia still ok..gud for u dik..

so, aku dah kongsikan tips camner nak bagi artis tweet2 ngan u ols..yang lain2 bagi lah tips camner nak kuruskan perut yang boncit nih ha!!!..tu lah mase pantang, sebulan jer pakai bengkung..degil..BAHANA DEGIL!!..padan muke aku!!

sekian sahaja entri kali ini..

p/s : wow..putihnyer...ce teka sape

5 comments:

  1. hahaha tapi kan depa semua mmg ada iras macam artis pon . lagi lagi yang macam Rozita Che Wan tu :)

    ReplyDelete
  2. hahaha tapi kan depa semua mmg ada iras macam artis pon . lagi lagi yang macam Rozita Che Wan tu :)

    ReplyDelete
  3. erm..yang len tu cam tak berape pasti..tp yang cam scha al-yahya tu mmg sejibik!!haha..kem salam kat dia..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas informasi menarik

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets