Wednesday, June 1, 2011

ceritera anniversarry ke 4..

back to 2007..empat tahun dahulu............

aku jumpa en suami dalam satu kursus induksi umum di jabatan aku.kursus tu di buat di PNB Ilham Resort, PD.selama 2 minggu aku ada di sana, kebetulan bacth aku dan adhwa jer ada.yang lain dah pergi sebelom nih.mase tu aku frust dgn geng batch yang lain coz nama kitaorg tercicor..rupanya ALLAH nak pertemukan jodoh aku..hihihi..(gelak gatai)

semasa kursus berlangsung, aku tak lah ngan ngan encik suami coz dia penghulu aku cuma ahli biasa.namun nama aku agak top coz 'mulut aku yang becok'..haha..n aku penah jadik mc untuk malam persembahan.bergandingan dengan seseorang yang digosipkan bercinta dgn aku!hahah..(sempat lagik nak bergosip)

antara lain geng blogger yang turut serta dalam kursus tersebut adalah pasangan suami isteri ini BRO MONDAY dan APPLELADY SWEET dan jua EJULZ. pada masa itu pasangan suami isteri nih pon takde kene mengena..si senin sebok nak ngejas orang lain (sy tahu sape, tp sy tanak bgtau takut dibah marah), dan si epel jugak dah ada boyfren di banting.

kisah percintaan mereka bermula lama juga selepas itu..bila..nanti lah mereka cerita sendiri..heheh

so, back to my story..sepanjang kursus, saya tak kenal pon encik suami..dia jadik penghulu pon sebab kebetulan mase tu dia dok barisan depan dan muka nya ada ala2 SHAWAL AF4..haha..gelak besar aku..so, semua orang lebih kenal SHAWAL daripada SAIFUL sehingga sekarang..balik2 orang akan ckp..zura..nati kirim salam pada SHAWAL yer..(sila angkat tangan ke bahu mata keatas okeh..)..ada yang tahu pon aku dah kawen dengan 'SI SHAWAL'..hehe

encik suami


shawal AF4

same ke?ntah lah..mase aku bawa dia blik kampung dulu pon, mak kata muka dia cam shawal, sedara aku kat langat pon..haha..adeh..u ols rasa?

ok, pada masa kursus tersebut, aku di'usha' oleh orang lain, yang kebetulan digosip oleh peserta2 lain. kitaorang mmg rapat tapi masa tu mmg takde ape..namanyer fendi, gud looking person, orang kedah, tua 2 tahun dari aku.gila2 sikit orang nyer. but 'cerita' kami berakhir setakat kawan sahaja..semua cerita bermula selepas pulang dari kursus tersebut..

selepas turun dari bas, aku nak balik takde transport, kebetulan Juhaida yang satu rumah dah gerak balik dulu..so, aku ckp pada fendi aku nak tumpang.dia tinggal pon tak jauh dari rumah sewa aku di equin sri kembangan. sementara tgu di fendi call kawan dia, aku tegur 'si shawal'..aku tanya

aku : ko cpk (unit urusan exam) buat ape ek?
'shawal' : aku buat kursus untuk PTD
aku : oh..aku ingat buat exam..baru nak mintak tolong ( mmg nak mintak tolong sbb nak tau result cepat - takde niat lain okeh)
'shawal' : takpelah, nanti tepon aku 8946**** (dirahsiakan)
aku : ok..bye!

mase tu 'si shawal' senyum sweet giler..adoss..cair aku!!aku mmg cepat cair tgk lelaki senyum n pakai baju melayu..aku rase dornag gojes giler!!gatal kan aku mase bujang???!!hahahha
dan sebelum 'si shawal' balik, semasa dia dalam kereta, aku lemparkan senyuman ikhlas pada dia..tak sangka..rupanya dia jatuh cinta dengan senyuman aku..dia kata..terus menusuk ke jantung!hehe..(tgh senyum lebar saat ini)

selepas dari itu, aku selalu kaco dia..(kira ngayat lah) melalui juhaida - opis mate dia..selalu kirim salam.tapi aku tak sebut SAIFUL, aku sebut SHAWAL..hehe..sampailah satu hari, juhaida kate nak gi tengok dorang main bola untuk Jabatan aku di padang bola KLIUC Bangi, aku pon pergi lah dengan dia..tgk dari tepi padang bersama asmadi bohari - opismate dia jugak.lepas habis game, kami pergi makan di kedai makan di bangi jugak..asmadi duduk bertentang dengan aku, si shawal duduk agak jauh dari aku..buat derk jer..senyum tidak, tegur pon tidak!!cis..hampagas tol..penat aku dtg jauh2..takpe2..

lepas dari hari tu, aku still ngorat dia..(terbalik kan..aku lak terhegeh2..hehe..takpe, memula ako saje kaco tapi lame2 syok plak..)dia pon slalu jer berbalas 'kirim salam' ngan aku, berbalas emel, sms dan telefon..sampailah satu hari...............................................

bersambung......

12 comments:

  1. alaaaaaaaaa.... ape bersambung lak?? citer la lagi.. heheehehhe

    ReplyDelete
  2. hehe..mane bleh sumer2..pelan2..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. tu la jodoh namanye..aku pun klu xlapor diri d JPA dulu,dh jd PT(W)..tp sbab dh ade admire masa lapor diri,dok jela JPA..ihihi

    ReplyDelete
  5. kak pijot, citer laa... heheh

    ReplyDelete
  6. ntah jot..aku tau aku dah tunang mase pas ko menang karaoke thn 2006..hihi..

    ReplyDelete
  7. karaoke 2006??ihihi..citer dolu2.
    ntila kamek crita..la ni tgk citer saira dlu..my flashback 20.7.2005 will be story..ihihi

    ReplyDelete
  8. huhu..takde mase nak nulis lagik lah..

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets