Monday, August 8, 2011

D' SALSABILA 1

wah..tajuk...hmmm

ada rakan2 yg bertanya pd sy..dialog yg hampir sama keseluruhannya..

"eh..senyap2 jer ko dah beli rumah..best nyer muda2 dah dapat beli rumah.."

hmm..bagi aku n encik suami mmg tak suke menghebahkan benda yang belum tentu jadi atau dapat..kang kalo tak dapat dah canang2, tak ke mengaibkan diri sendiri..

sbb tu ramai yg terkejut..'ha..dah beli..dah pindah? senyap jer..tak gtau pon..' ate, takkan awok nak nyemang kencang yong...

aku percaya ada diantara kita, suka/terpaksa menghebahkan pada org ramai ttg perkara yg belum tentu menjadi milik kita..dan kalau konpem jadik, xpe..kalo x? tak ke mengaibkan diri sendiri dan org lain yg berkaitan..banyak kes kite jupe..

baru2 nih kes pertunangan khairul fahmi che mat a.k.a apek goal keeper harimau malaya..tanak review atau komen lebih2..itulah qada dan qadar..

so, naihat aku..biarlah ala kadar jer..tak perlu canang lebih2..stakat gtau mane yg patot..jgnlah sampai setiap perkara nak dicatat dan dihebah secara terperinci...hmm

sndiri pikir ar....

8 comments:

  1. nak tanya jugak la..
    ""eh..senyap2 jer ko dah beli rumah..best nyer muda2 dah dapat beli rumah.." hahaha~
    so....apa lagi... housewarming la beb!!

    ReplyDelete
  2. wah...dah pindah yek.. org tu dah ade rumah sendiri. i ni x mampu huk huk... hehe. tahniah both of u dah dapat harta baru. ape lagi wat la kenduri kendarat hehe

    ReplyDelete
  3. najeb - haha,,gedik lah ko nih..housewarming???aku buat bacaan yassin..biar kawn2 alip larikkk..hahah

    ReplyDelete
  4. nor - ko pon gedik gak..laki bini pegawai tak mampu..huh..kalo tak, takde lah tukar kete..hahah

    ReplyDelete
  5. sedey..kete tu banyak sentimental value since we're in luv cewahh! hehe...tunggulah laki aku habis study dlu bru boley pk pasal rumah :)

    ReplyDelete
  6. ci-are casper23/9/11 10:34 AM

    tahniah lah zura.....akak juga yg dok kat kuarters sampai pencen.....tak mampu beli umah....umah skang mahal giler.....hehehehehehe

    ReplyDelete
  7. alah kak..kami nih pelan pelan kak..insyaallah..ada rezeki tu..

    ReplyDelete

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets