Monday, October 17, 2011

puding triffle..

jumaat lepas opis mate aku last day keje coz hari nih (17 oct) dia akan berangkat menunaikan haji..and dia terus bersara coz tarikh bersara dia adalah pada 4 nov.

so, kami pon buatlah pot luck..ada macam², menu utama, steamboat..pergh..mmg kenyang tahap gaban lah..
"ape hal ko sebut name aku"
"ko sape?tetibe menyampok?"
"aku lah gaban!"
"ooh..nape ko muncul?"
"dah ko panggil, mesti ada kecemasan sbb tu ko panggil!"
"plak?! ko superhero ke?"
"bukan, aku GABAN bukan hero??"

suka hati ko lah...

plak, gile hape aku nih bermain dengan emosi..wakakkakak..dah dah sambung balik, aku nak citer yang aku punyer menu potluck ari tu aku buat PUDING TRIFFLE..sedap..
gmbr adalah seperti berikut..

bahan²
memula susunkan kek gulung
 lapiskan dengan tepung kastard, yang nih tak jadik coz berketul²..sepatotnya licin jer..

susunkan buah² koktel dan tuangkan kristal jeli


 dah sudah, nak letak whipping cream bleh, mane penggemar cheese, bleh letak cream cheese..


 setelah 15 minit selepas dihidang...


dah..takat tu jer citer..haha..

No comments:

Post a Comment

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets