Friday, October 12, 2012

tahniah ATM!! teringat zaman geli2 dulu...

Bismillahirahmanirahim..

semalam telah berlangsung game utk penentuan team mana yang akan melangkah masuk ke final Piala Malaysia. semi final melibatkan team ATM vs Lion XII (semalam 11 okt) dan Selangor vs Kelantan yang akan bersiaran hari ini (12 okt).

so, semalam ATM dah mengesahkan tiket ke final. adegan penuh cemas dan mendebarkan!! wah..ayat dah macam skema..hahahaha... so, malam nih opkos zura sokong selangor..zura lahir kat sini, membesar kat sini!

btw, citer pasal ATM nih, dulu tak hebat mane pon..team ayam jer dlm liga perdana, dulu mmg abang ATM yang main, dgn sorang 2 pemain import dan beberape player org tempatan bukan ATM.  Home utk ATM adalah di Pangkalan TLDM Lumut. tempat zaman remaja zura.(panjang kisahnya, dr selangor ke perak..takyah tau lah k!)

so, mase dulu team ATM nih di coach kan (ape punye bahasa daaaa) oleh encik Jacob..orang india kristian. mase time nih, dlm tahun 2003-2004, zura berniaga kat dlm base TLDM nih. bukak kedai makan. n zura seorang tukang masak kat kedai tu..walaupon tu bapak zura punyer kedai..tukang masak pun yer, tukang order pon yer, tukang buat air pon zura jugak..kekadang cashier pon ya..

so, tiap kali team ATM ada game, kami sekeluarga akan dapat tiket free punyo! hahaha..camne leh dapat free? sebab encik Jacob nih slalu makan kat kedai kami jika depa buat training kat TLDM, dgn pelanggan mesti baik..nak nak zura mmg minat abang2 men bola..huhuhu


hmm..bila skang player ATM bukan lagik abang2 soljer yg men, tetibe team nih meletops! hahah..sori, bukan abang soljer tak pandai main..tp..... lu pikir lah sendirik..hahhahahaha..

well, tahniah again ATM, setapak dah kat final..kene tgu malam nih plak..sape yang menang..mintak2 selangor lah...huhu...

p/s : maaf, encik suami..jodohku dah ditentukan dengan mu..cerita ini bukan nak kenang time geli2 tau..hatiku milikmu seorang... dah 2 anak okeh..

p/s/s: seronok sakan kakak aku, team ATM menang, siap terlompat2 lagik..mentang2 laki NAVY..

No comments:

Post a Comment

: ikut suka korang :

Blogger Wordpress Gadgets