Friday, October 8, 2010

tentang shaza..

shaza nur salsabila..kesayangan ummi dan baba..ish..biasanya time keje aku rindu sangat ngan budak kecik tuh...penangan anak...dulu rindu bapak dia takla teruk sangat cam rindu anak nih...heheh..so, aku nak upload sket gambor shaza..

amboi..tingginye kaki


bulu mata ikut baba




sampai kuar air mata kalo nangis..betol2 puteri air mata..

Tuesday, October 5, 2010

kesian shaza..

semalam shaza kene cucuk 3 bulan, so malam tadi n pagi nih dia demam..tepat kul 5 pagi dia menagis..tak sedap badan agaknya...kesian dia..berat dia skang dah 5.38kg dengan ketinggian 58cm..naik sikit dr bulan lps..

semalam aku belikan dia susu..nak tukar lah susu..sblm nih pakai lactogen, dia kurang berak..so smlm aku belikan s-26..tgklah dalam 1minggu nih..ok ke tak..nak tak dia minum...susu aku bagi jugak..campur..kalo ikutkan hati, aku nak amek cuti tanpa gaji setahun nak jaga shaza..tapi kang sape lak nak bayar sewa umah dll..kesian en saira nak tanggung sorang2..gaji kami bukannye besor pon..

hopefully shaza nak minum susu tu..shaza..ummi risau sangat kat dia..shaza minumlah susu tu sayang...susu ummi tak banyak...nak bagi shaza...

Monday, October 4, 2010

genap 3 bulan..

ari nih 4/10/2010 genap SHAZA NUR SALSABILA 3 bulan..suke sangat rasanya..ragamnye pon dah banyak..huhuhu..pagi tadik dalam kul 5, dia menangis sakan..tak taulah kenapa..seb bek baba dia pandai pujuk, sapukan minyak yuyi, dodoi2 kan, senyap lah..pastu sumbatkan susu..senyap..dapatlah sambung tdo jap sampai 5.45..

rasa cepat je masa berlalu..tp kadang2, rasa lambat plak..shaza, cepatlah besar sayang..tak sabar ummi nak ajak dia jalan2 kat taman...tgk game bola ngan baba..pegi padang tgk baba men bola sepak..ishhh...

tapi dalam hati aku nih terdetik..adakah aku mampu untuk menjaga, mendidik, mengasuh dia sepertimana mak aku buat..aku nak dia jadi seorang yang kuat, tabah dalam mengharungi ujian dari ALLAH..semua orang nak anak diia mcm tu..

hope aku dapat menjalankan tugas dan tanggungjawab seorang ummi...amin...

Friday, October 1, 2010

shaza oh shaza..

betol lah orang kata..kalo mase mengandung suke itu ini, anak yang dlm perut tu bila kuar akan jejak langkah mak dia mase mengandung..huhuhu..dulu mase aku mengandung, aku akan ikut ke mana sahaja en saira pegi utk tgk bola, samaada dia yg main, adik dia main..sampai ke Melaka aku pegi..huhuhu..
makanya sekarang nih, shaza sangat suke tgk game bola kat tv..adehlah...korang tgk lah video kat post sebelum nih...huhuhu..

shaza bikin ummi fening lah!!

kerenah shaza..

video

shaza nur salsabila..


inilah permata hati aku dan en saira..rasa diri aku dah complete as a wife and as a mother..hanya beberapa hari lagi sahaja lagi shaza akan berusia 3 bulan..sekarang dia dah nak mula meniarap...masih terkial2 nak angkat kepala..so sweet...

hampir setahun..

hampir setahun aku menyepi..hurmm..busy..semenjak berfacebook nih..huhu..tak lah..kat opis slalu kene block blog nih..so susah sket..dulu mase kat opis lama bos2 aku marah sbb aku berblogging..bukan aku tak buat keje..keje aku setle jugak..tp skang aku dah tukar tempat keje..keje aku sgt senang skang..tak stress..balik umah leh pikir pasal anak, pasal keluarga..

anak??ye, aku sekarang sudah bergelar seorang ibu!!yeayyy..alhamdulillah..aku telah selamt bersalin pada 4.7.2010 jam 1.27 pagi di putrajaya..aku dapat baby girl..bernama SHAZA NUR SALSABILA..panjang kan name dia..huhuhu...next time aku citer pasal baby aku..
Blogger Wordpress Gadgets