Tuesday, June 7, 2011

teringin nak jumpa rakan bloggers

hmm..tadi b/w aku banyak terbace entri pasal terjumpa blogger fames, perjumpaan bersama blogger..teringin jua aku nak jupe rakan2 blogger di alam maya nih..sebelom nih aku kenal cik chelsea pon dalam alam blog, pastu kebetulan dia dapat keje gomen n kami plan nak jupe..mase tu aku dah mengandung n aku ajak dia makan kat area putrajaya ni.

pastu kali kedua aku jupe dia, dia kate ada nak bagi something..rupanya nak bagi kapkek..kapkek yang sgt sedap..dia buat sendiri okeh..dia ada kedai..nih link dia..kapkek chelsea yang sedap.. buat mase skang dia close sebab dok umah sewa..takde kemudahan..huhu

btw, kalau lah ditakdirkan dapat jupe bloggers (my follower lah..) u ols rase nak ke dtg jupe aku?huhuhu..perasan kan..haruss!!

so kalau nak jupe, nak buat ape ek??makan2?aku mmg suke masak..main bowling..bile nak chit chat nyer?..ermm....buat ape ek...kalaulah....

demam nora elena - ape ke pelik name seth than?

aku tau skang ramai yang demamcerita nora elena kat tv3, dari jam 7.00 -8.00 dalam slot akasia..oleh kerana tayangan nyer memasuki waktu maghrib, so encik suami mmg tidak membenarkan membuka televisyen pada waktu tersebut..mula dari jam 7.00 hingga lah azan maghrib, saluran akan ditukar ke astro oasis.dia nak shaza dengar ayat2 suci AL-Quran dan shaza mmg suka kalau dgr org mengaji..dia akan terpaku depan tv..Alhamdulillah..

so, aku tak tau ape yang best citer tu..kat tonton n tv3 mmg ada..tp aku tak minat ler plak..aku ty kawan2 kat sini..dia kater 'owh..romantinyer seth than.."

ape ke pelik name seth than tu..kalo disebut terus jadi SETAN..adakah u ols perasan?atau buat2 tak perasan dek kerana ketaksuban pada cerita itu? terpulang pada masing2..ada yang suka, ada yang tidak..

tapi aku mmg pelik bebenau name lelaki tu SETH THAN..tak caye ce korang sebut laju2 tanpa jelirkan lidah nak bunyikan 'h'..

SETH THAN = SETAN..

wakakakkak..aku tau ada yang akan marah..ada aku kesah???haha...buh ler name hero tu elok sket...mior ke, anuar ke, kalo nak moden sangat letak ler darwish ke..

sekian..

p/s : aku google maksud name seth than yang keluar ini....

nama tiada dalam rekod..

Monday, June 6, 2011

ha..report lah polis kalau berani!!!

ini adalah akibatnyer kalau bergurau senda dengan orang tua...



sila klik untuk tumbesaran..


kan..dah kene report polis....

Wednesday, June 1, 2011

ceritera anniversarry ke 4..

back to 2007..empat tahun dahulu............

aku jumpa en suami dalam satu kursus induksi umum di jabatan aku.kursus tu di buat di PNB Ilham Resort, PD.selama 2 minggu aku ada di sana, kebetulan bacth aku dan adhwa jer ada.yang lain dah pergi sebelom nih.mase tu aku frust dgn geng batch yang lain coz nama kitaorg tercicor..rupanya ALLAH nak pertemukan jodoh aku..hihihi..(gelak gatai)

semasa kursus berlangsung, aku tak lah ngan ngan encik suami coz dia penghulu aku cuma ahli biasa.namun nama aku agak top coz 'mulut aku yang becok'..haha..n aku penah jadik mc untuk malam persembahan.bergandingan dengan seseorang yang digosipkan bercinta dgn aku!hahah..(sempat lagik nak bergosip)

antara lain geng blogger yang turut serta dalam kursus tersebut adalah pasangan suami isteri ini BRO MONDAY dan APPLELADY SWEET dan jua EJULZ. pada masa itu pasangan suami isteri nih pon takde kene mengena..si senin sebok nak ngejas orang lain (sy tahu sape, tp sy tanak bgtau takut dibah marah), dan si epel jugak dah ada boyfren di banting.

kisah percintaan mereka bermula lama juga selepas itu..bila..nanti lah mereka cerita sendiri..heheh

so, back to my story..sepanjang kursus, saya tak kenal pon encik suami..dia jadik penghulu pon sebab kebetulan mase tu dia dok barisan depan dan muka nya ada ala2 SHAWAL AF4..haha..gelak besar aku..so, semua orang lebih kenal SHAWAL daripada SAIFUL sehingga sekarang..balik2 orang akan ckp..zura..nati kirim salam pada SHAWAL yer..(sila angkat tangan ke bahu mata keatas okeh..)..ada yang tahu pon aku dah kawen dengan 'SI SHAWAL'..hehe

encik suami


shawal AF4

same ke?ntah lah..mase aku bawa dia blik kampung dulu pon, mak kata muka dia cam shawal, sedara aku kat langat pon..haha..adeh..u ols rasa?

ok, pada masa kursus tersebut, aku di'usha' oleh orang lain, yang kebetulan digosip oleh peserta2 lain. kitaorang mmg rapat tapi masa tu mmg takde ape..namanyer fendi, gud looking person, orang kedah, tua 2 tahun dari aku.gila2 sikit orang nyer. but 'cerita' kami berakhir setakat kawan sahaja..semua cerita bermula selepas pulang dari kursus tersebut..

selepas turun dari bas, aku nak balik takde transport, kebetulan Juhaida yang satu rumah dah gerak balik dulu..so, aku ckp pada fendi aku nak tumpang.dia tinggal pon tak jauh dari rumah sewa aku di equin sri kembangan. sementara tgu di fendi call kawan dia, aku tegur 'si shawal'..aku tanya

aku : ko cpk (unit urusan exam) buat ape ek?
'shawal' : aku buat kursus untuk PTD
aku : oh..aku ingat buat exam..baru nak mintak tolong ( mmg nak mintak tolong sbb nak tau result cepat - takde niat lain okeh)
'shawal' : takpelah, nanti tepon aku 8946**** (dirahsiakan)
aku : ok..bye!

mase tu 'si shawal' senyum sweet giler..adoss..cair aku!!aku mmg cepat cair tgk lelaki senyum n pakai baju melayu..aku rase dornag gojes giler!!gatal kan aku mase bujang???!!hahahha
dan sebelum 'si shawal' balik, semasa dia dalam kereta, aku lemparkan senyuman ikhlas pada dia..tak sangka..rupanya dia jatuh cinta dengan senyuman aku..dia kata..terus menusuk ke jantung!hehe..(tgh senyum lebar saat ini)

selepas dari itu, aku selalu kaco dia..(kira ngayat lah) melalui juhaida - opis mate dia..selalu kirim salam.tapi aku tak sebut SAIFUL, aku sebut SHAWAL..hehe..sampailah satu hari, juhaida kate nak gi tengok dorang main bola untuk Jabatan aku di padang bola KLIUC Bangi, aku pon pergi lah dengan dia..tgk dari tepi padang bersama asmadi bohari - opismate dia jugak.lepas habis game, kami pergi makan di kedai makan di bangi jugak..asmadi duduk bertentang dengan aku, si shawal duduk agak jauh dari aku..buat derk jer..senyum tidak, tegur pon tidak!!cis..hampagas tol..penat aku dtg jauh2..takpe2..

lepas dari hari tu, aku still ngorat dia..(terbalik kan..aku lak terhegeh2..hehe..takpe, memula ako saje kaco tapi lame2 syok plak..)dia pon slalu jer berbalas 'kirim salam' ngan aku, berbalas emel, sms dan telefon..sampailah satu hari...............................................

bersambung......

welcome my new follower..

hari ini bertambah follower aku kepada 117..Alhamdulillah..so, welkem aku ucapkan kepada miss mimi..blog dia baru ada 4 orang followers, so u ols bolehlah baca blog dia n dun forget to follow, sama2 kita membantu k..

so, ini link MISS MIMI = > klik sini

selamat datang saya ucapkan dan terima kasih!!selamat berblogging k!
Blogger Wordpress Gadgets