Friday, January 13, 2012

surat untuk bos. perkara : bos, tolong lah saya!!!

mgu nih pasti busy giler dengan panggilan telefon..ape lagi kalo bukan pasal sbpa..pasal pesara..oleh kerana mud aku kureng okey semalam sebab ntah sape kot pesara kot org awam dok maki aku kat tepon pasal sbpa..meh sini aku plak nak mintak tolong kat bos2 kesayangan aku kat opis nih..aku dah pon baut surat khas utk mereka..

kehadapan bos yang diingati (mesti ingat kalo tak cuti el susah nak sain),

    seperti mana yang bos sedia maklum, sabnan hari terlalu banyak panggilan masuk di pusat panggilan setempat ini untuk bertanyakan tentang sbpa dan penyelarasan.  saya yang fast learner ini memang boleh menjawab segala pertanyaan yang munasabah mahupon datang dari sabah.

   adapun begitu, dek kerana kebizian desk kami yang dari 4 meja menjadi 3 meja (walaupon hakikatnya masih 4 meja), tangan dan bahu kami asyik terkehel dan sakit2 dek kerana menajwab telefon yang tak henti2. kami dah pon secara bergilir memohon bibik tukang sapu c3 untuk mengurut bahu dan kepala supaya tidak stress terus berkhidmat di pusat panggilan ini.

oleh kerana upah bibik itu memerlukan wang ringgit (kami tak kesah bayar, tak mahal pon) kami memohon jasa baik bos untuk meng-ap-gred kan telefon kami kepada kurang wayar (wireless) seperti di rajah.




sebelum ini ini lah nasib kami setiap hari (seperti di rajah).




sekiranya bos dapat menghadiahkan kami dengan telefon telinga siap mikrofon (earphone with mic), kami akan sentiasa senyum lebar sebegini rupa...



walaupon umur kami mencecah 60 tahun..kami akan tetap senyum..



kerjasama bos dalam mendacingkan secara adil perkara ini amatlah kami hargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

sekian.

saya yang menurut perintah,

pusat panggilan setempat.

Wednesday, January 11, 2012

SBPA dan SAKIT BUATAN ORANG..apa kaitannya?

lame giler tak hapdet blog..sebok dgn fb..dgn sbpa, dgn kol, dgn muntah2..err..lupe lak nak maklumkan..

aku skang dah pregnant kali kedua..skang dah 3 bulan setengah (14 mgu)..mula2 rasa cam tak percaya..yerlah shaza baru masuk setahun setengah, dah ngandung..

tapi akhirnya, setelah 'dibasuh' oleh encik suami, baru bleh terima kehadiran orang baru ni..

so jangkaannyer aku akan bersalin 3.7.2012..haha...shaza lahir 4.7.2010..giler..pandai tak aku pilih date...wakakkakak.

dlm mase aku tak hapdet blog nih, banyak giler cerita..mula pasal sbpa, siap berperang dgn akak2 n abang2 opis..kene maki ngan customer pasal tak puas hati dgn sbpa..nak menerangkan kebaikan sbpa lagik.

takpe..aku lali dah dengan makian..alah..dlm tepon jer..bukan depan2 kalo depan2 mmg aku pengsan!

stop pasal tu, masuk plak pasal morning sickness yang teruk sgt..mase shaza dulu kemain blagak fc aku..haha...skang..rase kannnn..pagi petang malam muntah, loya..makan tak selera..

fening dan cepat pitam..slalu sakit kepala dan pinggang..huhu...lelaki kot..hahaha..

nanti lah next post, aku hapdet crita lain plak..dah sakit kepala plak skang...

daa!!
Blogger Wordpress Gadgets